Selamatkan Malaysia

Selamatkan Malaysia
"Menggunakan internet untuk menyampaikan maklumat Islam,menyampaikan suara Islam dan memperlihatkan Islam merupakan satu jihad utama" Petikan Daripada Kitab Fikhul Jihad Karangan Prof.Dr.Sheikh Yusuf Al-Qaradhawi

Pengikut

Isnin, 4 Januari 2010

Sesi persekolahan baru dah bermula dan isu2 terhangat dalam negara



Setelah bercuti hampir sebulan lebih akhirnya sesi persekolah baru telah pun bemula semalam,anak teman pun dah tiga orang di sekolah yang sama,yang terbaru ialah nombor tiga masuk darjah satu,teman tak risau sangat sebab sebelum ni dia dah belajar kat PASTI dan taska,tapi cuma takut dia x boleh nak ikut pelajaran kat sekolah baru pasai dia ni jenis slow dan pendiam,nasib baik la ada kawan dia dari PASTI dulu masuk yang yang sama dengan dia,teman harap2 dia boleh follow ,cerita pasai bukak sekolah teman rasa la memang banyak kenangan manis dan pahit sewaktu kita semua berada di alam persekolahan,berbalik kepada isu semasa,semalam teman sempat la tgk berita apa yang menarik perhatian teman ialah kenyataan Peguam Negara ghani patail tentang kehilangan engine F5E,comfirm katanya yang SENIOR OFFICER RMAF tak terlibat langsung dengan perkara tersebut,Hangpa boleh percaya ka???kalau betui la hanya anggota LLP saja yang terlibat,teman memang respect ngan depa ni sebab mempunyai hubungan dengan pencuri kat oversea,kira dasyat la depa no.boleh jual engine sampai luar negeri.Tapi teman berpendapat mustahil kalau x dak campur tangan orang2 tertentu yang mempunyai kepentingan.Satu lagi isu yang amat menarik ialah isu pergolakan istana kelantan,kenyataan dari MB Kelantan pagi ini untuk membawa Sultan kelantan balik untuk menjalani rawatan di HKL telah ditentang oleh Tengku Temenggung Kelantan yang telah dilucut keahlian dalam majlis perajaan kelantan.x tau la pasai pa dia x mau bawak balik ayahanda baginda ke KL teman kurang arif la,tapi yang menariknya Pemangku Sultan Kelantan x la komen atau keluar kenyatan apa2 pun,sepatutnya baginda la lebih berhak,tup2 orang lain pulak yang bagi respon.Mungkin Tuk Guru ada sebab untuk membawa pulang Sultan Kelantan ke Malaysia,lagipun kos dok kat sana dah mencecah 1 juta,ni duit rakyat,kalau dah kita mempunyai kepakaran kat dalam negeri guna la kepakaran dalam negeri,bolehla menjimatkan duit rakyat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan