Selamatkan Malaysia

Selamatkan Malaysia
"Menggunakan internet untuk menyampaikan maklumat Islam,menyampaikan suara Islam dan memperlihatkan Islam merupakan satu jihad utama" Petikan Daripada Kitab Fikhul Jihad Karangan Prof.Dr.Sheikh Yusuf Al-Qaradhawi

Pengikut

Selasa, 26 Januari 2010

Kerugian akibat kelalaian sendiri

Dari pagi semalam hati rasa semacam ja berdebar2,tapi x da la sangka yang buruk-buruk,lps magrib semalam keluar dengan orang rumah pi cari barang dapur,kebetulan banyak barang dapur yang dah abis,entah macamana waktu reverse keta nak keluar dari parking tiba-tiba ada satu kereta datang dari kanan tiba2 nak masuk parking super market 2 tapi penulis x perasan sebab penulis dok tengok sebelah kiri,apa lagi berdetum la,kena pintu keta 2,adus dok ingat nak masuk duit tapi tau2 duit pulak yang kena keluar.sepanjang dok bawak keta ,ni first time langgar keta orang,sebelum ni asyik orang ja dok hentam bontot keta penulis.Apa pun kejadian ni membuatkan penulis berfikir kembali mungkin ada benda yang Allah nak ingatkan penulis dan membetulkan diri.Alhamdullilah cuma kerosakan kecil saja,esok bawak pi w.shop setel la.macamana orang yang menghadapi musibah yang lagi besar seperti kematian ahli keluarga ataupun sanak saudara,lagi berat nak menghadapinya.Kelalaian yang sedikit mampu merubah hidup kita .Minta2 lah dijauhkan amin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan