Selamatkan Malaysia

Selamatkan Malaysia
"Menggunakan internet untuk menyampaikan maklumat Islam,menyampaikan suara Islam dan memperlihatkan Islam merupakan satu jihad utama" Petikan Daripada Kitab Fikhul Jihad Karangan Prof.Dr.Sheikh Yusuf Al-Qaradhawi

Pengikut

Selasa, 26 Oktober 2010

Lagi gula-gula untuk Pengundi DUN GALAS

'Kampung Wifi' di Kelantan

GUA MUSANG 26 Okt. - Gua Musang menjadi jajahan pertama di Kelantan menerima perkhidmatan melayari Internet tanpa wayar secara percuma melalui program 'Kampung Wifi' melibatkan 30 buah kampung dalam jajahan itu.

Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, selaras dengan usaha kerajaan memberi kemudahan itu kepada semua lapisan masyarakat termasuk di luar bandar, kementeriannya akan melaksanakan Kampung Wifi secara berperingkat dalam tempoh terdekat.

Beliau berkata, perkara itu sudah dirancang lebih awal lagi kerana kerajaan mahu rakyat di semua peringkat sama ada di bandar atau luar bandar menikmati kemudahan terbabit secara sama rata.

"Buat kali pertama di Kelantan kita lancarkan dahulu Kampung Wifi di Gua Musang kerana ramai penduduk menunggu-nunggu perkhidmatan itu," katanya kepada pemberita selepas melancarkan Program Kampung Wifi di Rancangan Pemulihan Tanah (RPT) Sungai Terah, di sini hari ini.

Turut hadir calon Barisan Nasional (BN) bagi Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) kawasan Galas, Abdul Aziz Yusoff, Pengerusi Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia, Tan Sri Khalid Ramli dan Ahli Dewan Undangan Negeri Paloh, Datuk Nozula Mat Diah.

Komen Ex-lynxcrew:Baguslah sekurang-kurangnya dapat jugak rakyat mendapat infomasi terkini dari internet selain dok baca ceta bohong utusan meloya ngan berita hairan.Agak2 mike bila la nak start projek tersebut,sebelum pilihanraya ni atau pun selepas PRU 13.kalau sekarang ni untungla bloger ngan media massa x payah dok perabih duit langgan internet.Lu pikiaq la sendiri.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan